Банкеръ Daily

Общество и политика

ВСС под пара: Божков публикува снимки на наблюдаващия прокурор Ангел Кънев

Прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет се събира на извънредно заседание заради снимки на прокурор Ангел Кънев, публикувани от Васил Божков в социалните мрежи. По първоначална информация Прокурорската колегия ще приеме декларация, в която ще обяви, че магистратът е следен. Вероятно той ще се възползва и от служебна охрана от Бюрото за защита.  

Ангел Кънев е наблюдаващ прокурор по голяма част от делата срещу намиращия се в Дубай бизнесмен. Божков публикува в четвъртък снимки в своя фейсбук профил, на които се вижда как прокурор Кънев излиза от сградата на Националната агенция за приходите. Твърденията на Васил Божков са, че "през последните месеци прокуратурата оказва непрекъснат натиск върху служителите на НАП".

"Резултатът е десетки нарушения на законите. Заплахи. Грабеж. Наблюдаващият прокурор на голяма част от делата ми ежеседмично изисква от НАП погазване на закона и престъпни действия. Същият Ангел Кънев, за когото се твърди, че е разпитал ББ, МС и ВГ (2 пъти) може да отговори #КОЙ дирижира тези действия. А #КОЙ може да разпореди и на ВГ, и на ИГ си отговорите сами", се казва още в публикацията на Божков, срещу когото са повдигнати 18 обвинения. 

Бившият съдружник на Божков и собственик на веригата "Ефбет" Цветомир Найденов коментира, че целта на публикацията е прокурори и служители на НАП "да бъдат сплашени, несигурни и в крайна сметка и те да живеят в страх". Найденов обвинява боса на "Нове холдинг", че "явно продължава да си плаща на бивши служители на ДАТО".

Именно след сигнали на Цветомир Найденов държавните институции се задействаха срещу бизнеса на Божков. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във