Банкеръ Daily

Общество и политика

Всички в ГЕРБ дължат кариерата си на Борисов, твърди Георги Харизанов

Абсолютно всички в ГЕРБ дължат кариерата си на Бойко Борисов. Това заяви Георги Харизанов от Института за дясна политика.

"Голяма част от тях може и да са избирани от Цветан Цветанов за партийните си длъжности, но те никога не биха заемали държавни и политически отговорни постове, ако не беше г-н Борисов, защото ГЕРБ несъмнено е партия, която е създадена около Бойко Борисов и винаги е била дърпана от неговата лична политическа популярност и усилия". Изказването на Харизанов бе по повод вчерашния национален форум на ГЕРБ, на който беше освободен Цветан Цветанов от всички ръководни длъжности и само 10 души гласуваха против това решение. Той добави, че не е очаквал волята на мнозинството да е различна от волята на лидера на ГЕРБ. Това не е форма на тоталитаризъм, защото лидерството на Борисов наистина е много силно в партията, но това е автентичен процес, а не е наложен със сила и с репресия.

Според Харизанов Корнелия Нинова нямало да може дълго да удържи ситуацията при социалистите и "нейното присъствие прави така, че избирателят да откаже да направи БСП първа политическа сила в страната..."

По думите на Харизанов намерението на Цветан Цветанов да създаде Център за евроатлантически изследвания е знак, че бившият втори в ГЕРБ има намерение да се занимава с политика, но не като пряк участник. Той нямало да е конкуренция на оглавявания от него Институт за дясна политика, а по скоро на Центъра за анализи и управление на рискове на Иван Костов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във