Банкеръ Daily

Проф. Николай Радулов:

Всички шефове на спец службите са интервюирани от Пеевски

В последните 10 г. в службите упорито се говори, че няма никой назначен на ръководно място, без да е минал някакво интервю с Пеевски. Това заяви кандидатът за депутат от „Има такъв народ“ и бивш главен секретар на МВР проф. Николай Радулов. Според него Илко Желязков, който е санкциониран от САЩ по закона „Магнитски“ и преди дни подаде оставка като член на бюрото за контрол на СРС, никога не е бил някакъв началник в службите за сигурност, с изключение на малък период в ДАТО.

Той разкри, че по време на работата си в службите след 2000 г. Желязков е бил заловен да извършва услуги на гръцкото разузнаване и на контрабандисти.

"Тогава не беше прието кирливите ризи да се изваждат и просто го освободиха. След това, като се смени ръководството на службите за сигурност, някой го взе на работа като служител под прикритие. След като в ДАНС се знаят всички тези неща за него, как този човек е получил допуск до класифицирана информация? Това кореспондира ли с казаното, че ДАНС работи много добре и громи руските шпиони? Виждате един човек, който, ако го разглеждаме като свързан със спецслужби, им е нанасял непрекъснато морален и финансов ущърб", коментира проф. Радулов пред бТВ. 

По думите му връзката между Желязков и Пеевски е видима, тъй като те са работили заедно в Държавния резерв, това го е изтикало напред в кариерата.

" Г-н Пеевски кадрува в ДАНС още когато беше избран за ръководител на Държавна агенция „Национална сигурност“ (14 юни 2013 г. – б. ред.). Феноменална беше и бързината, с която на него му беше издаден допуск до класифицирана информация – за около два дни, а всъщност процедурата трае около шест месеца. Има едно несъответствие между това, което ДАНС трябва да върши за допуск до класифицирана информация и това, което реално върши", посочи кандидат-депутатът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във