Банкеръ Daily

Общество и политика

Всички се дразнят на модела "Доган", но той управлява страната

"Откакто се създаде коалицията ГЕРБ и т.нар. патриоти, най-сериозната патерица, укрепваща стабилността на управлението през последните години, е ДПС. Реакцията на Мустафа Карадайъ след балотажа е фалшива". Това каза бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

"При обсъждането на бюджета за следващата година ще се разкрие как между първия тур на изборите и балотажа правителството прие проектобюджета, в който увеличи осигуровките за земеделските стопани, но и гласува за собственика на "ТЕЦ - Варна" Ахмед Доган 250 млн. лева, уж за разширяване на пристанищния комплекс, който е част от активите на ТЕЦ-а. Това показва, че ДПС и управляващите се притесняват от предстоящите скандали“, допълни Октай пред БНР.

По думите му ДПС се опитва да си вдигне цената и да "замъгли този бюджетен хонорар", който е израз на "благодарност" от страна на министъра на финансите и министър-председателя за това, което управляващата партия е получила от Движението за права и свободи и на първия тур на местните избори, и на балотажа. "ДПС не издигна свои кандидати в ключови за движението градове", отбеляза бившият зам.-председател на партията. Според него, ГЕРБ  ще отстъпи пред ДПС за още предимства, от които се облагодетелстват хора, приближени до модела "Доган". "Всички се дразнят на модела "Доган", но този модел управлява страната", заяви Октай.

Както "Банкеръ" писа, вечерта след втория тур на местните избори на 3 ноември лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ остро нападна управляващите от ГЕРБ за нарушение и злоупотреби в изборния процес по места на изненадващ брифинг в централата на партията.

"Искам да поздравя ГЕРБ с "демократично" проведените избори в ред общини в страната, ако това е разбирането за демокрация. Цялата държавна машина беше впрегната в кампанията на управляващите" заяви Карадайъ. Според него, в някои от общините комисиите са взимали решения, противоречащи на закона, а някъде с неприемането на решения са въздействали върху процеса. Като пример, той посочи Чепеларе, Доспат и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във