Банкеръ Daily

Румен Радев от Брюксел:

Всички държави ни подкрепят за Шенген

"Всички държави застават зад България и зад присъединяването ни към Шенген". Това заяви президентът Румен Радев от Брюксел, където е за срещата на Европейския съвет.

По отношение на доскорошната твърда позиция на Нидерландия да е против членството ни, Радев поясни, че страната ни и Румъния са заложници на вътрешната й политика.

Президентът подчерта, че е много важно да се знае, че в Европарламента 15 евродепутати от Нидерландия са гласували "за" България и Румъния и само четирима са били "против". По думите му този отрицателен вот няма издържи дълго.

По отношение на вътрешнополитическата ситуация у нас, Румен Радев поясни, че очаква народните представители да изпълнят дълга си към българските граждани и държавата.

"Необходим е общ подход в две направления - решение за съвместно закупуване на газ от страните членки на ЕС на доброволен принцип и въвеждането на динамичен ценови коридор при трансакции с газ, както и таван на цената на газа, когато се използва за производство на електрическа енергия. Важна е защитата на домакинствата, на бизнеса, на най-уязвимите", коментира Радев.

"Аз очаквам депутатите да изпълнят дълга си и да конструират парламент. Много закони чакат, много органи работят с изтекли мандати на председатели. Ако продължаваме така, ще доведем държавата до блокаж", категоричен бе президентът Радев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във