Банкеръ Daily

Владислав Панев:

Всички българи ще плащат парното на софиянци - не е честно

Искането на КЕВР за увеличаването на цената на тока е „атака по устав срещу новото правителство”. Това заяви пред NOVA депутатът от „Демократична България” и съпредседател на "Зелено движение" Владислав Панев.

„КЕВР наистина следва буквата на закона, която предвижда от 1 януари да има възможност за корекция на цените, ако пазарните условия са доста променени спрямо приетите цени на 1 юли. В същото време това предложение идва в деня, в който Кирил Петков се закле и обясни, че един от първите ангажименти на новото правителство ще бъде да не се повишават цените”, заяви Панев и добави, че според него това е направено умишлено, тъй като голяма част от членовете на Комисията са избрани от предишното управление.

Депутатът е на мнение, че предложението за увеличение на цените не е пазарен подход, а по-скоро било направено, за да се създаде дискомфорт на новото управление.

„Какво се получава в този момент? Всички българи ще плащат парното на софиянци, което никак не е честно. Това се дължи на десетилетия безотговорно и корумпирано  управление на „Топлофикация”, смята Панев.

Депутатът коментира и селфито си с Делян Пеевски, заради което подаде оставка като съпредседател на парламентарната група на "Демократична България".

„Съжалявам за снимката с Делян Пеевски. Очевидно беше несполучлив опит за шега. Идеята й беше, че Пеевски е сред нас в парламента и това наистина е проблем. Той е символ на завладяната държава”, заяви Панев. Той посочи, че е искал да покаже проблема в лицето на депутата от ДПС.

„Аз съм свикнал да не замитам проблемите под килима. Ядосах голяма част от последователите си, за което съжалявам – неподходящо чувство за хумор, може би. Но за мен проблемите трябва да са видими, защото така се решават – когато са пред нас, когато си спомняме, че Пеевски в парламента е проблем”, добави депутатът от ДБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във