Банкеръ Daily

Михаил Миков:

Всяка политическа всеядност ще отдалечи БСП от лявото

„Катастрофата за БСП беше предизвестена заради несъобразяване с действителността, отсъствие на очертаване на ясна политическа платформа, интригантски отношения. Ако има за нещо, за което трябва да се съжалява е, че в 45-ия парламент лявото е много малко“. Това каза пред БНР Михаил Миков от БСП и допълни, че партията няма възможност да функционира като стройна организация с колективно ръководство. 

Той прогнозира, че много социалисти ще си подадат оставката, защото не виждат в ръководството действия за поемане на политическа отговорност. „Тук не става въпрос за Корнелия Нинова, а за промяна в начина на функциониране на партията", поясни Миков. 

"Всякаква политическа всеядност ще отдалечи БСП от лявото", каза той по повод готовността на социалистите да подкрепят правителство на "Демократична България", "Има такъв народ" или "Изправи се! Мутри вън!".

Според него големият извод, който днес не се коментира, е отстъпление на лявото в България. "БСП е най-големият длъжник в това отношение“, категоричен е бившият лидер на партията. 

„Ще се състави работещо правителство. Но дали то ще върне доверието на българските граждани към институциите, ще видим... Търпимостта на гражданите ще определи дължината на живота на бъдещия парламент“, допълни Миков. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във