Банкеръ Daily

Венци Мицов:

Всеки протестен лидер иска да е директор на водопад

Всеки от протестните лидери у нас желае да е той директорът на водопада, който се спуска и пада някъде в нищото, смята Мицов.

В България всеки, който си сложи етикета „протестен“, влиза в  спирала на самообичането и самодостатъчността.  Всички протестни партии, които влязоха в парламента, отново постигнаха същото, което винаги са постигали всички протестни партии – всяка една от протестните партии, когато влезе в лоното на протестна партия, излъчва лидери, които се самообичат страхотно, те обожават да се гледат сутрин в огледалото, те са си самодостатъчни. И отново с протестните партии се случва същото, което винаги се е случвало с тях – всеки от тях желае да е той директорът на водопада, който се спуска и пада някъде в нищото. Това е анализът на последните събития на Венцислав Мицов, музикант и преподавател, бивш общински съветник, а преди време и част от политическия проект „Глас народен“.

Пиесата „В очакване на Годо“ е много приложима към днешния ден. Ние всички чакаме Годо, каза пред БНР Венцислав Мицов. Според него, ако така продължават нещата, ще ходим на още едни избори.

„Голямата драма, ако трябва да теглим чертата, излизайки от ИТН, от ИМВ и всичките, които сега диктуват тренда в политиката е, че гласуващите са страшно малко. Ние нямаме представителна демокрация и това е категорично видно. Това, че сега Слави претопля стари манджи и ги предлага за министър-председатели, също ми е проблем“, коментира той. 

„Винаги съм казвал, че в България изборите се печелят по телевизията и това е факт“, припомни Мицов и допълни, че зад „Има такъв народ“ стои много дълъг и успешен шоу продукт.

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, която изпревари ГЕРБ, ще направи опит да състави самостоятелно правителство с премиер Николай Василев. Проектът за правителство обаче разгневи повечето партии, най-вече Изправи се! Мутри вън! и Демократична България, които заявиха, че няма да го подкрепят. 

Според бившия премиер Бойко Борисов, Трифонов не желае да управлява, а цели да остави на власт служебното правителство. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във