Банкеръ Daily

Общество и политика

Временният директор на "Александровска" остава за постоянно

Временният директор на Александровска болница д-р Атанас Атанасов е избран да поеме пълния мандат на управление като постоянен директор. Това става ясно от публикуваните на сайта на здравното министерство резултати от провелия се конкурс за избор.

 

Д-р Атанас Атанасов се е класирал на първо място с оценка 5,38, а на второ място е бившият директор проф. Борис Богов с оценка 4,93, отстранен преди това също от Кацаров.

Представител на държавата в Съвета на директорите ще е Веселина Петрова. Тя е получила по-висока оценка от доскорошния член на съвета доц. Александър Оскар. Оценката на Петрова е 5,35, а на доц. Оскар - 4,78.

Заради "лошо финансово състояние на болницата и сигналите за нарушения при провеждането на събранията на Съвета на директорите", подадени от доц. Оскар, Кацаров освободи съвета и заяви, че ще се проведе нов конкурс.

Конкурсът бе обявен на 13 юли, а документи се подаваха до 29 юли. Само няколко дни след това кандидатите са били извикани за втората част от конкурса - събеседване, на което представят плановете си за 3-годишно управление на болницата. Така излиза, че екипът на здравното министерство е успял за 6 работни дни да разгледа подадените от кандидатите документи, да организира събеседване и да избере нов директор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във