Банкеръ Daily

Общество и политика

Вотът на недоверие няма да помрачи настроението на левицата, убеден е Станишев

След като стана ясно, че ГЕРБ възнамерява да внесе вот на недоверие срещу правителството за провал в областта на енергетиката, се оказа, че това по никакъв начин не е помрачило настроението на левицата на днешния празник.

„Какво да тълкувам намерения, имаше едни вотове, които щяха да ги внасят, после ги изтегляха, после ги заявяваха, после пак ги обявяваха, после мислеха какъв повод да намерят. Ясно е едно и ще цитирам Борисов и неговото разбиране е, че работата на опозицията е да пречи”, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев.

Според него обаче работата на опозицията е не да пречи на управляващите, а да дава алтернативи за хората. Сега обаче такава няма, посочи лидерът на социалистите и даде като пример искането на ГЕРБ за освобождаването на Мая Манолова от поста зам.-председател на парламента.

„Този безсмислен дебат за Мая Манолова показва, че нямат нито идеи, нито истински мотиви, защото това искане сега е преписано от предишното, толкова им е капацитетът, за съжаление. Искам обаче българските полицаи и служители на МВР да знаят кой саботира този закон и кой се гаври с тях, това са Цветанов и Борисов”, изтъкна Станишев. Повод за коментара му стана изместването на днешните дебати в парламента от окончателното приема на Закона за МВР към искането на опозицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във