Банкеръ Daily

Общество и политика

"Волт": Оставаме с усещането, че се търси служебна победа

Искаме да приближим България до средноевропейските доходи. Това обявиха водачът на листата Настимир Ананиев, който е и лидер на "Волт" за България, и Дани ван Сантен, холандец, който живее у нас и също ще се състезава за Европарламента.

Ананиев посочи, че евровотът ще бъде точно след три месеца, а още не знаем какви ще са правилата. "Машинното гласуване, от което се бяга, е ключово. Оставаме с усещането, че се търси служебна победа. Не е важно кой гласува, а кой брои", каза пред БНР той.

Ананиев обясни, че партията се финансира чрез граждански кампании за набиране на фондове, като кампанията на Бърни Сандърс в САЩ и събират по 28 лева, колкото са страните в Европа. "Всички казват, че искат алтернатива. Хората трябва да разберат, че от тях зависят нещата в България. При нас има много млади хора. Искаме да дадем възможност и на жените да се включат в политиката", каза още Ананиев.

Дани ван Сантен изрази мнение, че партиите в България не правят достатъчно, за да се подобри достатъчно животът на българите. Той работи във финансовия отдел на международна компания.

"Ако живея тук, работя тук и създавам семейство тук, искам да подобря живота в България, защото ще остана тук. Борисов се опитва да привлича медийното внимание върху себе си и да слезе на нивото на хората. Всъщност, партиите, които управляват в момента, са забравили българите и не се интересуват от тях", изложи своя поглед върху политиката у нас Ван Сантен. Според него езиковата бариера няма да е проблем да се яви на евроизборите.

"Убедих се, че младите хора говорят английски, а някои знаят два-три чужди езика. Ще бъде предизвикателство, но трябва да покажем, че сме паневропейска партия", каза още холандецът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във