Банкеръ Daily

„Изправи се БГ! Ние идваме!“:

„Волт“ никога не е била част от коалицията

Във връзка с публикациите, възпроизвеждащи неотговарящото на истината според тях „напускане“ на партия „Волт“, от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, направиха следното уточнение:


  1. Партия „Волт“ никога не е била част от коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“, нито от парламентарната група. Регистрацията на коалицията за изборите за 46-ото Народно събрание в ЦИК може да се види на сайта на ЦИК (Реш. №120-НС от 25 май 2021 г. в ЦИК), а именно: съставът на коалицията включва партиите ДБГ, ЕНП и „Движение 21“, като мандатоносители на гражданските организации „Изправи се.БГ“ с председател Мая Манолова и „Отровното трио“ (понастоящем сдружение с нестопанска цел „Ние идваме“) на Арман Бабикян и Николай Хаджигенов.

  2. За изборите за 45-ото Народно събрание цитираната партия също не е била част от коалицията.

"Определяме публикациите, внушаващи „разпад на коалицията“, за манипулативни и неотговарящи на истината. Оторизирани да говорят от името на парламентарната група и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ са само Мая Манолова и Николай Хаджигенов", пишат още от коалицията.

"Организираните атаки срещу коалицията няма да спрат активната й работа в парламента срещу икономическите интереси на олигарсите и партиите на статуквото, които ги обслужват", категорични са те.

Facebook logo
Бъдете с нас и във