Банкеръ Daily

Общество и политика

Волт: Незабавно въвеждане на публичен регистър за командировките на депутатите

Незабавно въвеждане на публичен регистър за командировките на депутатите в страната и чужбина. За това призовава лидерът на Европейска партия Волт Настимир Ананиев по време на представянето на Венцислава Любенова, която е 4-та в листата за европейските избори и чиято кандидатура е издигната от структурата в Пловдив. 

„Следвайки европейските и демократичните принципи, сме категорични, че е необходима пълна прозрачност. Настояваме, че обществото има право да знае и следи как се изразходват държавните средства! Подобен отчет трябва да се публикува редовно на сайта на Народното събрание, за да е достъпен за всички и по всяко време“, посочи Ананиев.

Европейска партия Волт насърчава добрите контакти с останалите държави и вярва, че комуникацията е изключително ползотворна за развитие на културните и икономически отношения, но категорично се обявява против пътувания, които се превръщат в екскурзии за народните избраници и задоволяват техните хобита. Именно поради тази причина Европейска партия Волт ще входира официално предложение до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева за създаване на публичен регистър.

Междувременно кандидатът за евродепутат на Волт от Пловдив – Венцислава Любенова, представи пред медиите своите каузи, които са я мотивирали да влезе активно в политиката.

„Живяла съм 18 години в чужбина и съм видяла разликата с България. Въпреки това се върнах, за да отгледам децата си тук и да предам опита си, за да имаме достоен живот и тук. Една от моите каузи е дигиталното управление, което ще улесни значително бизнеса и обикновените граждани. В Естония, например, веки може да открие фирма само за 5 мин.“, посочи Венцислава Любенова.

Кандидатът на Волт за евроизборите настоява местната администрация да даде категоричен отговор дали е готова да посрещне над 2 млн. туристи и да осигури тяхната безопасност. Освен това до момента никой не е поел отговорност за продължаващите ремонти в Пловдив, въпреки че градът официално пое щафетата за Европейска столица на културата.

„Изразяваме сериозни опасения да не се провали домакинството на Европейска столица на културата. И питаме кой ще носи отговорност, ако се стигне до подобен провал. Каква е готовността на полицията, пожарната и Спешна помощ?“, пита Любенова.

По време на нейното представяне присъства и абитуриентът Георги Атанасов, който е от структурата на партия Волт в Пловдив. По думите му младите хора в града виждат бъдещето на България твърдо в Европейския съюз. Именно това го привлякло и към Волт.

„Има доста голям интерес към проекта. Младите хора трябва да осъзнаят, че не могат да променят политиката само чрез едно кликване във Фейсбук. Това не става чрез тагване и шерване, а чрез реални действия!“, категоричен е Георги Атанасов.

Той добави, че вече няколко стотин младежи, които ще гласуват за първи път, са потвърдили подкрепата си за Европейска партия Волт и дори са изявили желание да станат доброволци в настоящата кампания за европейските избори.

Лидерът на Волт България – Настимир Ананиев, коментира и напускането на Воля от Народното събрание.

„Очевидна е връзката между Марешки и БСП. Преди няколко седмици лидерът на националистите във Франция - Марин Льо Пен, за която е известно, че има добри отношения с Путин и Москва, беше в България. Всички пропутински сили в България се активираха и виждаме, че някои от тях напуснаха парламента, което внася дестабилизация и ще затрудни работата на Народното събрание. Евроизборите ще бъдат лакмуса на последните събития и ще покажат дали ще се стигне до предсрочни парламентарни избори“, коментира Ананиев.

България трябва да работи и с Русия по икономически теми, нормално е тя да е търговски партньор, но нашият интерес трябва да бъде гарантиран, а не както е сега - комисионерите да диктуват условията, заяви още Ананиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във