Банкеръ Daily

Общество и политика

ВОЛТ: Не сме поставяли условия на "Продължаваме промяната"

"Мандатът няма цена. Аз виждам, че страхът от този проект е голям, защото и статуквото, и провалените партии се притесняват от него. От тази гледна точка има всякакви спекулации в пространството, но нашата договорка е доверие. Даваме доверие, не сме поставяли никакви условия на Кирил Петков и Асен Василев." Това заяви председателят на партия "Волт" Настимир Ананиев. Той добави, че преди предстоящите парламентарни избори "Волт" и "Продължаваме промяната" ще сключат споразумение за разпределяне на партийната субсидия.

Лидерът на ВОЛТ посочи пред bTV, че от партията му са застанали зад новия проект на бившите служебни министри, защото профилът на проекта бил много близък до този на "Волт". Това е и причината, поради която от партията сами потърсили Кирил Петков и Асен Василев. "Те показаха, че за три месеца с дела, а не с думи, работата може да бъде свършена. Много хора заявяват, че биха гласували за този тандем, а ние просто им осигуряваме тази възможност", обясни Ананиев за. Той съобщи, че би станал част от листите за предстоящите избори, ако партийните структури изразят такова желание и ако се наложи, ще подпише и т. нар. договор за почтеност.

Ананиев отрече твърденията, че партията му е напуснала "Изправи се БГ! Ние идваме!" заради появилите се тогава слухове за учредяването на нов проект от Василев и Петков. "Напуснахме ИБГНИ, защото там се разрази един скандал – „500K”, a младите хора във „Волт“ не приемат правенето на политика по този начин", изтъкна той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във