Банкеръ Daily

Общество и политика

ВОЛТ и "Продължаваме промяната" - пред подписване на споразумение

Настимир Ананиев, ВОЛТ

Има разговори между партия ВОЛТ и новата формация на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната". Това потвърди Настимир Ананиев, председател на ВОЛТ. "Ние сме пред подписването на споразумение, което да осигури явяването на коалицията "Продължаваме промяната" на парламентарните избори. Разговорите започнаха през уикенда. Проектът ни харесва, профилът ни харесва. Видяхме за четири месеца конкретни действия", каза Ананиев пред БНР.

"Политик е мръсна дума в България, тя не трябва да бъде такава. Нека покажем, че има почтеност в политиката", апелира той. Паралелът с НДСВ е опит да се правят внушения у хората, смята Ананиев.

"Всеки политик казва "Вярвайте ми". Политиците на Прехода скъсаха доверието между граждани и политици. Кирил и Асен искат да го върнат. Българите трябва да се почувстват европейци. Чрез този проект те ще имат тази възможност", подчерта председателят на ВОЛТ. Той вижда "страшно много съвпадения" между приоритетите на ВОЛТ и чутото на пресконференцията, на която официално бе представен проектът на Петков и Василев.

Скандалът с "Екогласност" се подхранва от хора в БСП, смята Ананиев. Той запита "дали не се използва това, за да се навреди на целия проект".

"В 46-ото Народно събрание нивото падна много ниско, което отблъсна хората", заяви още той. Според него много от избирателите са отвратени, а новият проект би дал възможност повече хора да бъдат активни на изборите. По думите му страхът управлява България вече доста дълго време.

Facebook logo
Бъдете с нас и във