Банкеръ Daily

Веселин Марешки:

"Воля'' приключва със самочувствие първия си мандат

Парламентарната група на "Воля - българските родолюбци" приключва със самочувствие и удовлетвореност своя първи мандат, заяви в декларация по повод закриването на 44-ото Народно събрание лидерът на партията и заместник-председател на парламента Веселин Марешки.

Марешки посочи, че през тези четири години от "Воля" са показали на всички българи, че може да има различни депутати - "честни и почтени родолюбци, хора, които са показали какво означава да служиш на интересите на държавата": "Равносметката на "Воля" - работихме съвестно, всеотдайно, компетентно, без да се изтъкваме и без да ревнуваме, когато припознавахте за свои много от нашите идеи."

"Нямаме нито един лобистки закон, както и нито един закон, който да е в ущърб на българските граждани. Бяхме лоби само на майките, децата, семействата, на образованите и предприемчиви българи", отчете лидерът на "Воля". "Нямаме нито едно назначение на държавен пост с цел личен или партиен интерес, още по-малко в интерес на други държави", добави той.

В декларацията си от ПГ на "Воля" отчитат, че през годините не са се замесили в нито един партиен скандал и нямат нито едно съмнение за корупция.

"Воля" приключва първия си мандат по-сплотена, по-мотивирана и с по-високо доверие", подчерта лидерът ѝ и допълни, че през годините са оправдали доверието на избирателите.

"Горди сме с всички, които ни подкрепиха през 2017 г.", заяви Марешки и изтъкна, че желанието на партията му е да върне властта към нормалността: "Това е нашата кауза: по-щастлив и по-богат народ в една по-красива и чиста България. Чиста не само с по-чист въздух, чиста природа и чиста вода, а с чисти партии и чисти политици. Нека от тази зала излязат всички безродници, които проповядват чужди идеологии и прокарват чужди интереси. Нека с тях си тръгнат мързелът, лицемерието и безотговорността. Тук е мястото за патриотизъм."

Председателят на "Воля" отбеляза, че днес е Благовещение и отправи апел към народните представители да станат на крака и с аплодисменти да отдадат почит пред българските лекари, учители и полицаи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във