Банкеръ Daily

Общество и политика

"Воля" пита БСП за истинските мотиви за вота на недоверие

Парламентарната група на "Воля" иска да знае истинските мотиви за вота на недоверие на БСП срещу правителството. Това обяви народният представител Кръстина Таскова на брифинг в кулоарите на Народното събрание в отговор на въпрос каква е позицията на партията по предстоящия вот на недоверие. Депутатите от "Воля" очаквали срещата с колегите си от левицата утре, защото имало има три основни момента, на които те държат да получат отговор.

"Подготвили сме им въпроси. На първо място какво очакват самите те от този вот на недоверие, да бъде успешен или не. Те са втората по големина политическа сила и знаете, че имат право да съставят правителство в рамките на този мандат. Това ли е целта им и ако да, с кого ще управляват", поясни Таскова. По думите й от "Воля" питат още дали БСП имат план за разрешаване на кризата и дали ще го представят. "Или просто действат на принципа "Стани, да седна", коментира още Таскова.

Тя заяви, че от "Воля" искат да знаят какъв е истинският мотив на вота. "Да затвърдят позицията на един амбициозен лидер, който е пред конгрес и пред нови вътрешнопартийни избори или е просто поредният политически ход на опозиция, след като стана ясно съглашателството им с управляващите и стана ясна тяхната цена от 8 лв. на глас. Това са въпросите, които ще поставим", заключи Таскова, намеквайки за изненадващото решение партийната субсидия да стане по 8 лева на глас, което беше прието при обсъждането на държавния бюджет в края на миналата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във