Банкеръ Daily

Общество и политика

„Воля“ отново ще внесе в Народното събрание предложението за видеонаблюдение на изборите

Не е морално и правилно да се тръгне към кардинална промяна на изборните правила, това би отвратило още повече хората. Има група от хора под карантина, но не е сложно с мобилни урни да им се даде възможност да гласуват“. Това каза пред БНР лидерът на партия „Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки. 

Той уточни, че още преди три години и половина от „Воля“ са предложили по време на изборите да има видеонаблюдение. 

„И ДПС, и БСП са ни подкрепили. Президентът не. Нямаше дебат в обществото, а сега е точно обратното - постоянно се говори за това. Четири пъти сме внасяли това предложение. А сега вече няма време да се реагира. Електронното дистанционно гласуване е наше предложение, което също не беше прието, а сега се оказва, че този начин би бил полезен. Важните неща са честността на вота и масовото гласуване - едното става с видеонаблюдение, другото с електронно дистанционно гласуване... Готови сме да внесем предложението за видеонаблюдението“. 

Марешки прогнозира, че следващият парламент ще бъде почти като този и управлението ще бъде стабилно... "Следизборно бихме направили коалиция с тези, които подкрепят нашите две основни точки - размазване на гръбнака на картела на горивата и справедливост в този бранш и безплатни лекарства за хората над 65-годишна възраст и за децата, които ходят на училище до 4-ти клас“, посочи той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във