Банкеръ Daily

Общество и политика

"Воля" настоява парламентът да отмени решението за закупуване на F-16

Партия "Воля" пак настоя парламентът да отмени решението за започване на преговорите за закупуване на изтребители F-16. Лидерът на формацията Веселин Марешки прочете специална декларация от парламентарната трибуна по темата. По думите му вчера министърът на отбраната Красимир Каракачанов е признал, че преговорите със САЩ за нов боен самолет не вървят и е вероятно да няма сделка. "С други думи, си призна, че няма капацитета да защити националния интерес", коментира Марешки. Според него народът не иска да полага усилия за такава покупка. "Народът иска политиците да положат усилия да има пари в джоба си", допълни той.

"Защо бедният и изстрадал български народ, голяма част от който живее на прага и под прага на бедността, да дава милиарди, за да има работа за други народи? Къде във всичко това виждате държавническо мислене, а още повече патриотизъм", попита лидерът на "Воля". "На военния министър ще му кажа едно - слаби сте в големите сделки, не ви бива, има много да учите", каза Марешки и призова делегацията във Вашингтон да бъде върната обратно и да не харчи повече пари.

"Воля" настоява правителството да се заеме много спешно с по-важните задачи - спешни мерки за повишаване стандарта на живот на българския народ, не на американския. По думите на Марешки това е истинската родолюбива цел и посока за развитие на държавата - първо българите и техните доходи, после всичко останало.
По-късно в кулоарите на парламента Марешки заяви, че групата му ще внесе предложения за законодателни промени, с които минималната пенсия да е в размер на 300 лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във