Банкеръ Daily

Общество и политика

"Воля" искат изслушване на министър Красимир Вълчев по казуса за сексуалното образование

От партия „Воля“ поискаха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев да бъде изслушан в Народното събрание за случая със сексуалното образование в Перник. Родители се оплакаха пред медиите, че децата им са били подложени на скандални и недопустими ситуации по време на час за сексуално образование.

Депутатът от „Воля“ Елена Пешева поиска Красимир Вълчев да обясни подробно пред народните представители случая в Перник. Образователният министър трябва да каже защо са допуснати съмнителни неправителствени организации да влизат в часовете и да обучават учениците по сексуално образование, както и кой е разрешил това, без да уведоми семействата на децата.

Междувременно от групата "Обединени родители" изпратиха отворено писмо до министъра на образованието и до главния прокурор, в което изразяват категорично несъгласие с провеждането на обучение по ранно сексуално образование в училище.

Според тях такъв тип обучения могат да навредят на детската психика и подобни експерименти нямат място в българското училище. Случилото се в Перник потвърждава притесненията на родителите, че в образователните институции безконтролно се извършва обучение по ранно сексуално образование, се посочва още в писмото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във