Банкеръ Daily

Общество и политика

„Воля” иска ЦИК да заличи листата на ВМРО

„Воля” настоява ЦИК да заличи листата на ВМРО за участие в евроизборите и внесе сигнал в Централната избирателна комисия за нарушения, извършени от партията на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов.

"Причините за това искане са две - нарушаване на правилата и проповядване на противоконституционна и антидемократична идеология. По първата причина - ВМРО са публикували пропагандни материали в печатни и онлайн издания, преди официалното начало на кампанията”, коментира Елена Аксиева, депутат от парламентарната група на „Воля” -Българските Родолюбци".

По думите й втората причина е още по-сериозна - кандидат от листата на ВМРО обидил с непристойни и цинични думи всички българки. „През последните дни сме залети със сигнали от възмутени хора - и мъже, и жени. Както знаете, и във фейсбук има вълна от недоволство. Това е драстично нарушение на Конституцията. Никой няма право да накърнява достойнството на българките. Още по-малко човек, който претендира да представлява държавата в Европейския парламент. Нито той има място в листата, нито ВМРО има място на тези избори, при положение, че такива хора са нейните активисти и знакови лица", обясни още Аксиева.

Тя подчерта, че ръководството на ВМРО не се е разграничило от гафа, което значи, че и то мислят така. Според депутатката от партията на Веселин Марешки нито  една жена няма да гласува за тях. Ако гласува - значи приема да я обиждат. По думите й мъжете също не би трябвало да подкрепят ВМРО - ако го направят, значи приемат някой така да обижда съпругите им, майките им, дъщерите им. „Не можем да си затваряме очите пред такава наглост", категорична е Аксиева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във