Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров заговори за "добри отношения с Турция"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се обяви за добри отношения с Турция, като лансира идеята си България да преориентира външна си политика от евроатлантизъм към сътрудничество и с доминирани от Русия инициативи.

"Дали да бъде мост между Евразия и Западна Европа, или да стои в евроатлантическия свят до неговия разпад и да падне зад борда. Едно евразийско бъдеще, в което да гледаме своя си интерес - Черноморския и Каспийския басейн, Балканските страни, включително едно подобряване на отношенията с една Турция, която вече не е същата", предложи Сидеров пред БНР, като добави, че по тези въпроси е на противоположни позиции с ВМРО и НФСБ - другите две сили от коалицията "Обединени патриоти".

Председателят на "Атака" съобщи, че иска да се започне дискусия "за" или "против" забраната на абортите в България. Според Сидеров въпросът е много важен и седи в дневния ред на много напреднали страни, но не и у нас. Той цитира статистика, според която на година в България се правят по 26 000 аборта.

"Сега всяко едно момиче срещу определена такса може да убие човешки живот. Нека се замислим колко сериозен е проблемът...Война да имаше, нямаше да са толкова убийствата от абортите. Има нихилизъм към собствения живот, към демографското развитие на България", обобщи Волен Сидеров.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във