Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров ще настоява за ясна позицията на правителството в подкрепа на Унгария

Председателят на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров ще настоява за ясна позиция на правителството в подкрепа на Унгария. Това стана известно от коментар на Сидеров пред журналисти в Народното събрание. Той посочи, че ще постави въпроса на следващото заседание на коалиционния съвет. 

"Очерта се много интересен момент в съотношението на силите в Европа и той ще се отрази и тук. Тези партии, които сега участват в алианси - либерален, социалистически, ЕНП, ще претърпят едно преформиране, защото консерватизмът, който сега взима връх в Европа, ще промени самите алианси", заяви Сидеров, цитиран от БТА.

"Ще видим едно ново управление на Европа - консервативно, патриотично, националистическо, ако щете", допълни той. 
По отношение позицията на премиера Бойко Борисов по темата с Унгария Сидеров коментира, че в разговори с него остава с впечатление, че той одобрява мигрантската политика на Орбан. 

"Доколкото разбирам, не подкрепя това, че в Унгария се затваря един университет, който бил на Сорос, и който има международни лицензи. Това явно предизвиква движение и натиск. Какъв натиск - много добре знаете, че излезе един списък, според който една трета от евродепутатите са под влияние на Сорос", каза Сидеров. По думите му Сорос упражнявал влиянието си чрез различни проекти, неправителствени организации, а изгодата не винаги била материална, а политическа или властова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във