Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров ще кани образовани роми в управлението на София

На тези избори "Атака" ще вдигне резултата си спрямо 2015 година, ще има завръщане на политическата сцена. Това заяви кандидатът за кмет на София и лидер на партията Волен Сидеров.

Той определи истерията в Сливен, предизвикана от фалшив сигнал за отнемане на деца от семействата им, като провокация, насочена срещу властта. "Не смятам, че има основание да се предизвиква паника и че някой застрашава децата на тези семейства. Знам, че има силно присъствие на евангелистката църква сред ромското население. Познавам някои от пасторите, не мисля, че това са хора, които ще пускат фалшиви новини", посочи Сидеров пред Bulgaria ON AIR. Според него малцинството е капсулирано отдавна и то по изкуствен начин. По думите му напреженията сред ромите са постоянен проблем и те трябва да излязат от капсулата.

"Ще поканя образовани хора от ромския етнос да застанат в общинската администрация и те да се грижат техните събратя да излязат от затвореното пространство", обеща лидерът на "Атака".

Приоритет в неговата програма за управление на столицата ще бъде истинска смяна на модела на управление, тъй като "огромните пари, които се дават за чистота и ремонти, отиват в частни фирми, а това може да се върши от общински фирми". Атакистът ще работи за засилване на контрола и по-ясен регламент.

Той отново припомни една от първите точки в програмата си, а именно спирането на гей-парада в столицата. "На тези зрелища не им е мястото в центъра на София. Не става дума за хомофобия. Става дума за демонстрация на нещо, което дразни основната част на населението и промива мозъците на подрастващите", отбеляза кандидат-кметът.

Той засегна и темата с нашумелия скандал между него и БНТ. Част от министрите определиха поведението му в предаването "Референдум" като неприемливо и недопустимо. Сидеров е на мнение, че всички, които са се изказали по негов адрес, не са гледали цялото предаване. "Трябва да съжалява ръководството на телевизията, което вкара жандармерия в студиото все едно става държавен преврат", категоричен бе Сидеров. Той смята, че скандалите около неговата личност са били медийно украсени, а той не е правил нищо престъпно.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във