Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров ще бъде независим общински съветник

Вторият общински съветник от "Атака" – Борислав Иванов, заряза лидера си Волен Сидеров и се присъедини към четиримата от ВМРО, заедно с които съставят нова политическа група в Столичния съвет. Тя ще се състои от петима души – това е минимумът за група според правилника – и ще се нарича "Патриоти за София". Така Волен Сидеров остава като независима общински съветник и става втория такъв освен Борис Бонев от "Спаси София".

Пръв за тези рокади писа във Фейсбук съветникът от "Демократична България" арх. Борислав Игнатов. "Новината от днес (вчера – б.р.) в СОС - единият съветник от "Атака" и четиримата от ВМРО формират група. Волен Сидеров става независим като Борис Бонев", написа в социалната мрежа Игнатов.

Новата група вече има своя страница във Фейсбук, която също се казва "Патриоти за София". Там е посочено, че "Патриоти за София" е 5-членна политическа група в Столичен общински съвет. Създадена през мандат 2015-2019 г."

Такава група със същото име имаше и в предишния Столичен общински съвет, в която заедно бяха тримата представители на ВМРО и двамата от "Атака".

Карлос Контрера от ВМРО потвърди пред медиите, че Борислав Иванов се е присъединил към групата на войводите. Очаква се дори на следващото заседание на СОС той да бъде предложен за зам.-председател от новата група. Според правилника само групи могат да предлагат свои представители в ръководството на СОС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във