Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров се оплака, че в СОС се гласуват пари, които не е ясно къде отиват

От първия ден и от първата точка ние започваме с гласуване на пари, които не е ясно къде отиват. Това каза лидерът на "Атака" и общински съветник Волен Сидеров пред журналисти по време на заседание на Столичния общински съвет. „Всъщност сега ни предложиха да гласуваме 580 хиляди лева, които в доклада не е описано, че ще отидат за ремонт на кризисен център „Вяра, Надежда и Любов". В решението се казва да се предостави в размер на 580 хиляди. Няма за коя фирма, няма за какъв ремонт", обясни Сидеров.

„Сега в залата разбрахме, че ще отидат за пари за ремонт на инфраструктура на сградата, която била общинска. Коя фирма ще извърши този ремонт, за колко, как ще се определи тази цена - няма отговор. От първия ден и от първата точка ние започваме с гласуване на пари, които не е ясно къде отиват", каза още той.

По думите му всичко това е завоалирано в много сърцераздирателна пелена, че става дума за грижа за деца. Сидеров изтъкна, че никой няма против грижата за деца, само че тук се отпускат пари за една фирма. "Те не отиват при децата тези пари. Те няма да видят и стотинка. Тези пари ще отидат в някаква фирма. Това е само една малка част", посочи той.

Лидерът на "Атака" допълни, че следват други гласувания, в които на общинските съветници ще бъде предложена план-сметка за чистотата в София. Става дума за 217 милиона, които отиват за чистота. "На кои фирми, на какво основание толкова много пари - в доклада няма аргументация", каза още Сидеров.

По-рано пред БНТ Волен Сидеров обяви, че ще организира протести срещу намерението на кметицата Йорданка Фандъкова и част от Общинския съвет да вдигат данъка върху стари коли. Това щяло да засегне 300-400 хиляди души, а част от колите им имат газова уредба и не замърсяват въздуха. Според Сидеров това е недомислено решение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във