Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров: С мълчаливото съдействие на ГЕРБ бях елиминиран от коалицията

"Не съм част от управлението. Бях изваден и изтласкан от Валери Симеонов и Красимир Каракачанов и с мълчаливото съдействие на ГЕРБ бях елиминиран от управляващата коалиция". Това каза пред БНР лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той посочи, че не би подписал за влизането в управляващата коалиция, ако е знаел какви ще са действията на бившите му партньори в "Обединени патриоти". Според него управлението ще изкара мандата докрай.

"Един служебен кабинет, заченат от Румен Радев, би коствал много на всички партньори в управлението", уточни той.  Сидеров коментира номинирания от "Атака" министър на икономиката Емил Караниколов и го оцени като успешен министър.

Запитан за евентуален политически проект на Цветан Цветанов, лидерът на "Атака" прогнозира, че няма да бъде успешен и не би могъл такъв проект да замести ГЕРБ.

"Добре е, че главният прокурор се зае с проверка на приватизацията",  изрази мнение Сидеров и добави: "Приватизацията доведе до резултата да сме най-бедни в Европа, по всички статистики, с разрушена индустрия и с основни професии продавачка в мол и охранител. Това се оказа от една индустриално развита държава". По думите му много от "съсипията" е станала с външна намеса на "световното политбюро".

"Тези, които се смятат за господари на света, те са си създали съответните институции - МВФ, Световна банка. Те дойдоха тук и казаха "Вие трябва да приватизирате!", посочи лидерът на "Атака". Според Волен Сидеров една от причините да падне Жан Виденов (министър-председател от БСП) е това, че той е отказал на делегация на МВФ кои предприятия да бъдат приватизирани.

"Спретнаха му "майдан" и всичко, което се полага", каза той. По думите му и Бойко Борисов може да стане жертва на "майдан", ако се окаже, че не е достатъчно харесван и удобен на тези външни сили.

Facebook logo
Бъдете с нас и във