Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров с "критична бележка" към Путин

Трябва да се реагира на изказването на руския президент Владимир Путин, че славянската писменост идва от македонските земи, тъй като то е некоректно и не посочва правилно исторически факти. Това заяви лидерът на парламентарната група на "Обединените патриоти" Волен Сидеров пред журналисти в парламента. 

"Добре е, че вече реагирахме на държавническо ниво, на ниво парламентарни групи и на ниво лидери. Ние правим бележка, критичен прочит на това изказване", допълни Сидеров. 

Той посочи, че реакцията на държавата трябва да бъде "във всички посоки" - не само в руска посока, но и в посока Турция, откъдето по думите му също имало претенции и некоректно представяне на исторически факти.

Сидеров подчерта, че изказването на руския държавен глава трябва да послужи като урок и да се разработи стратегия за защита на националния интерес в исторически и културен план. Според него в подготовката трябва да участват историци, политици и общественици.

"Русия показва напредък, защото назад във времето учеха, че Ленин е измислил азбуката", каза иронично Волен Сидеров. От думите му стана ясно също така, че той очаква дипломатическа реакция.

Председателят на парламентарната група на Обединените патриоти коментира и скандалите около вицепремиера Валери Симеонов. 

"Мисля, че Симеонов трябва да бъде оставен малко на мира. За да се убедите, че той е деен човек, който иска и ще свърши полезни неща за обществото. Оставете изказа му. Помним, че имаше един лидер на група в парламента с много изискан изказ, който беше последовател на високия наратив. Но той направи една партия, подкрепяна от Турция и нейните служби. Така че делата са важни, не думите", каза още Сидеров, визирайки Лютви Местан.

Относно назначението на Илиан Тодоров за областен управител на Софийска област, лидерът на "Атака" заяви, че Тодоров има качествата да се справи с този пост. "Това че беше с мен в НАТФИЗ, означава лоялност. Ако не се справи с работата си, премиерът може да го освободи", допълни Сидеров

Facebook logo
Бъдете с нас и във