Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров: Разпитват ме в полицията заради вярата в Бог

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се яви в Трето РПУ в София заради получена призовка. Той обясни, че е тук заради призовка по три обвинения.

Обвиненията му  са свързани с негов апел от екрана хората да отидат на църква по време на един от най-големите християнски празници - Цветница. Сидеров се оплака пред медите, че на 15 април  е бил задържан в Трето РПУ-София за 24 часа без конкретна причина и в нарушение на конституцията.

"Никой не може да бъде преследван за възгледите си. Оттогава четири месеца аз очаквах, на първо място, мнението на Светия Синод, позициите на големите фигури във властта - на председателя на Народното събрание, на премиера, президента, председателя на ВСС. До момента няма такава позиция, затова пък получих подкрепата, съпричастността, на над два милиона българи във фейсбук", коментира лидерът на "Атака". 

Според него, това доказвало, че българинът днес реагира на всяка неправда.

"Всички искаме върховенството на закона, но не е ли най-върховен Божият закон, който казва "не прави на другите това, което не искаш да правят на теб", отбеляза Волен Сидеров и добави, че е напуснал НС преди година, тъй като законите, приемани там, не са в полза на хората.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във