Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров препоръча на Борисов да ремонтира тоалетната на ареста, можело да му потрябва

На излизане от следствения арест, където беше задържан за 24 часа, лидерът на „Атака” Волен Сидеров коментира, че отправените към него обвинения са „доста несъстоятелни”. По-рано днес той беше освободен срещу парична гаранция от 100 000 лева. Сумата е сбор от две парични гаранции.

Едното разследване е по повод на отправените заплахи от страна на Сидеров срещу разследващите. Второто е за подбуждане към нарушаване на мерките срещу пандемията от коронавирус в условията на извънредно положение. По това разследване е наложена другата парична гаранция от 50 000 лева.

"Обръщам се към премиера, защото той разпределя средствата в държавата – да се направи ремонт тук, особено тоалетната, защото има спешна нужда. А нищо не се знае – може да им се наложи и на тях. Не са нужни много средства, а е хубаво да има нормална обстановка", каза Сидеров.

Попитан за поисканата му гаранция от 100 000 лева и дали такава сума не се иска само за убийство, Сидеров посочи: "Има едно убийство, свързано с този празник. След това обаче има Възкресение. Утре Разпети петък, а в неделя е Възкресение Христово. Поканих българите действително да отпразнуват този празник като най-големия".

"Пак се връщаме на това. Коментар по телевизията – аз казвам, че Бог е над Мутафчийски. Опасно ли е да коментираш, да казваш каквото мислиш", попита лидерът на "Атака", като препоръча на управляващите да се замислят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във