Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров поиска оттегляне на закона за шума

Лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров поиска оттеглянето на законопроекта за защита от прекомерен шум, изготвен от неговия коалиционен партньор и вицепремиер Валери Симеонов.

Сидеров обяви тази позиция след негови проверки по Черноморието, след които установил, че мерките на Симеонов подлагали бизнеса на натиск и плашели туристите.

Според атакиста законопроектът, който бе приет на първо четене от парламента, бил недомислен и затова нанесъл щети на туризма - гонел туристите и водел до финансови загуби. 

"Целта на вицепремиера беше да се повишат доходите в туризма. Оказва се, че става обратното", заяви Волен Сидеров пред БНР. 

По думите му при проверките на Валери Симеонов се действало като при терористичен акт. Това стресирало курортистите.

"Аз смятам да направя поредица от кръгли маси, дискусии, защото тук хората от бизнеса са смачкани. Тях ги е страх. Те казват: ако сега застана пред камерата ви, утре ще ми дойдат на проверка и ще ми съсипят бизнеса", добави лидерът на "Атака", според когото при проверките на Валери Симеонов се действало избирателно.

Сидеров подчерта, че работата на Симеонов като вицепремиер била да координира действията на ведомствата, а не да "ходи като шериф, да свиква щабове и да притиска бизнеса."

Атакист №1 се върна и към една от любимите си теми - концесиите. Той предложи да се направят проверки, тъй като имало много нарушения на процедурите, които водели до щети за стотици милиони. "Това за мен е същественото, не децибелите в някои заведения", посочи Волен Сидеров. 

Сидеров се спря и на горещата тема около промените в Закона за приватизацията, за които Валери Симеонов твърди, че обслужват интересите на бизнесмена Кирил Домусчиев.

"В приватизационния закон няма нищо нередно, страшно, лошо. Той регулира приватизацията и не е лобистки", каза Волен Сидеров и допълни, че ако законът не е бил приет, е щяло да се стигне до процедура по несъстоятелност на Български морски флот. 

"Българската държава има 30% и тя щеше тогава да загуби триста милиона, а не 50. Това ме кара да казвам, че вече съм скептичен, нямам това пълно доверие и ще проверявам всичко", заяви лидерът на "Атака", позовавайки становището си на експерти от Агенцията за приватизация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във