Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров поиска оставката на шефа на КЕВР

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров за първи път изказа недоволство от работата на своите коалиционни партньори от ГЕРБ и "Патриотичния фронт". Повод е решението за изграждането на втори лифт Банско от последните дни на миналата година.

Според Сидеров "Атака" не е влязла във властта "за да се занимаваме с плажове и лифтове". Припомняме, че това бяха последните две инициативи на вицепремиера и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов.

"Не знам защо цялата държава се занимава с някакъв лифт. Вероятно става дума за пари. Ние не се съгласихме да участваме в тази коалиция заради лифтове, плажове или пързалки, а заради нещо по-сериозно и съществено – да вдигаме доходите на хората, да се борим с престъпността”, заяви Волен Сидеров.

Според него друг по-важен въпрос от лифта е и решението на КЕВР за поскъпването на водата. Националистът се закани да "вземе главата" на шефа на комисията Иван Иванов.

"КЕВР е една вредна комисия, където може би трябва да се започне разговор за корупция. Начело на нея стои един отявлен костовист, който трябва незабавно да си подаде оставката”, категоричен бе лидерът на "Атака"

"Няма да се примиря с това да се вдига цената на водата, тока и парното, след което хората да сочат с пръст нас и да казват: вижте какво направихте”, допълни той.

Сидеров подчерта, че през новата година ще напомня на своите коалиционни партньори, че те са във властта, за да "правят живота на българите по-добър”.

По повод коментарите в западни медии, че България поема председателството на Европейския съвет в „облак от корупция”, Сидеров заяви, че в повечето европейски държави има много по-сериозна корупция и "те си го знаят".

"Това е начин да се цапа имиджът на България. Ако обичат, да си гледат тяхната корупция”, смята той.

Волен Сидеров обясни, че "никой не знае какво е корупция, не може да го очертае, не може да го дефинира." И добави "ако говорим за корупция така, както я разбираме, в тези държави, които ни критикуват, има по-голяма корупция."

Facebook logo
Бъдете с нас и във