Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров подписа оставката си като депутат

По време на пресконференция на "Атака" лидерът на партията и кандидат за кмет на София Волен Сидеров подписа заявлението си за оставка като депутат. Той обаче поиска същото да бъде направено и от кандидат-кмета на ВМРО Ангел Джамбазки, който трябвало да напусне Европарламента.

"Ето, в едната ми ръка е моето подписано заявление и съм готов да постъпя достойно. В лявата ми ръка е заявление за същото от страна на Джамбазки", каза Сидеров и заяви, че ще в входира подписаната си оставка, когато опонентът му направи същото. Така било редно, за да е ясно, че искат да влязат в битката за София, а не да запазят предишните си постове. "Почти равни са ни процентите в социологическите проучвания, а защо тогава не ни канят на диспути и само ние не сме викани на определени дебати?", попита лидерът на "Атака" и подчерта, че най-важното е да е честен към избирателите.

Според него това, че кандидатът на ВМРО не се е отказал от поста си в Брюксел е измама. Той отново настоя част от заплатите на евродепутатите да бъдат дарявани за каузи в България.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във