Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров: Патриотите не изпълниха очакванията на хората

"Започнах да критикувам политиката на патриотите. Хората очакваха от нас други неща – да поощрим индустрията, земеделието, да увеличим доходите, да внесем национално самочувствие. Това не се случи." Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров обясни в ефира на БиТиВи раздора между неговата партия, ВМРО и НФСБ.

По адрес на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и председателя на НФСБ - Валери Симеонов, бившият им коалиционен партньор заяви, че и двамата станали вицепремиери и започнали да се занимават с неща, заради които не са били избирани от хората. "Министерство на отбраната стана агенция за недвижими имоти. Другият се занимаваше да затваря заведения и да убива малкия и среден бизнес. Не беше това каузата", подчерта Сидеров.

"ГЕРБ са хлъзгави и ако не им се наложи малко по-твърдо, няма как да стане. И ръководството на ГЕРБ и Борисов нарушиха баланса", смята председателят на "Атака". И добави, че многократно е "натискал" за промени, но ВМРО и НФСБ са вкарали лобистки закони, като посочи промените за Черноморското крайбрежие, изсичането на горите, както и законът за трюфелите.

"Цялата патриотична общност в България с нетърпение очакваше този закон за трюфелите и ВМРО им го даде", каза Сидеров с ирония.

На въпрос дали има диалог с премиера Бойко Борисов, Сидеров коментира, че отдавна няма. "От доста време се чудя дали да не изляза на автостоп някъде и да спра джипката, и да му кажа нещата, които искам да му кажа. Но и той може да ме намери. Аз си стоя статично, може да ми се обади", посочи председателят на "Атака".

Според него следващият коалиционен партньор на ГЕРБ ще бъде партията на Слави Трифонов "Има такъв народ".

Facebook logo
Бъдете с нас и във