Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов вече е закъсняла

S 250 4f44c4e7 1ef5 4af7 8c0d 4cb9af4f1114

Оставката на вицепремиера Валери Симеонов не е съгласувана с мен, коментира на брифинг председателят на ПГ "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров, предаде БТА. 
Той очаква членовете на Коалиционния съвет - Борисов, Цветанов, Каракачанов, а и самият Симеонов, да признаят, че е бил прав преди месец, като е казал Симеонов да подаде оставка след недопустимото изречение за майките. 
Защо трябваше да се вдигне цялата тази вълна от протести, за да се стигне пак до тази оставка, попита Сидеров. Според него тази оставка вече е закъсняла и е на фона на натрупано възмущение от това заинатяване. Сега не знам дали щетите са лесно поправими, които Симеонов нанесе със своето оставане на инат на власт толкова време, коментира Волен Сидеров. 
Попитан кой ще смени Валери Симеонов на поста, лидерът на "Атака" каза, че ще предложи да няма четвърти вицепремиер. "Защо трябва да има втори вицепремиер от патриотите, защо е нужно да има вицепремиер без портфейл, възможно е да си останат трима вицепремиери - Дончев, Захариева и Каракачанов и да си вървят така нещата", коментира той. Ако обаче трябва да се посочи такъв човек, Сидеров каза, че би предложил да е технократ, а не партийна фигура.
Волен Сидеров отправи критика относно тази непоследователност в ръководството на ГЕРБ. Преди няколко дни Валери Симеонов щеше да счупи коалицията, ако излезе, днес чувам Цветанов да казва, че нищо няма да се счупи, даже ще се заздрави. Кое е вярно, какво се случи в тези два дни, попита лидерът на "Атака".
Според Сидеров след оставката на Симеонов е възможно пак да се повдигне въпросът за председател на ПГ "Обединени патриоти".

Facebook logo
Бъдете с нас и във