Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров очаква да е на балотаж с Радев

Волев Сидеров

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров, който се включва в надпреварата за „Дондуков” 2, вярва, че може да стигне до балотажа,  където ще се сблъска с Румен Радев.

"Така наречената победа на Радев не е толкова сигурна. И проф. Герджиков може да не е спаринг партньора. Може да се получи друго като разместване. Да се окаже, че протестен вот може да размести кандидатите на президентския вот”, , заяви Сидеров пред Нова телевизия. 

Той направи сравнение с 2006 година, когато отново беше кандидат-президент. „Тогава президент беше Първанов, беше без алтернатива, водеше се социален ляв, проруски. Оказа се, че той настани 4 американски бази в България. Безплатни! Първанов се оказа най-послушният човек на новия Голям брат. 15 години нищо не се е променило. Радев е Първанов номер 2. Положението е същото”, заяви Сидеров.

Според него през 2006 година всички са се били обединили срещу него, само и само да не е той.

„СДС извадиха Неделчо Беронов. Сега имаме нов Неделчо Беронов – сега това е Лозан Панов”, каза Сидеров.

Що се отнася до ниските резултати на „Атака” от вота през април, Сидеров обясни, че са били друг тип избори. „Те бяха до голяма степен предначертани, предрешени. Сега имаме мажоритарни кандидати, имаме личност. Сега ще има по-интересно състезание”, коментира още Сидеров.

Той отправи критики към настоящия президент Румен Радев, като го обвини, че ни е направил „фронтова държава, провеждат се учения, при които загинаха български офицери, негови колеги”. „Ставаме все по-фронтона ивица срещу Русия, което не е добре за нас”, каза Сидеров.

Ако той стане президент, би затворил американските бази. Първо обаче американците трябвало да си платят сметката до момента, която според Сидеров станала над 5 милиарда.

..

Facebook logo
Бъдете с нас и във