Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров обсъжда развитието на парламентаризма в Москва

Председателят на парламентарната група "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров участва в Международният форум "Развитие на парламентаризма" в Москва. 

По време на форума Сидеров държал реч на тема "Законодателна подкрепа за развитието на световната икономика през 21-ви век. Насоки, технологии, ресурси", информира пресцентърът на "Атака". 

На форума присъстват повече от 500 чуждестранни участници - парламентаристи и експерти от 96 страни по света, гласи още съобщението.

"Мисля, че е дошъл моментът, за който аз говоря вече от няколко години. Европа се нуждае от еманципиране", казва Сидеров в интервю за руската агенция ТАСС. 

"Европа сега каза, че вече това, което каже американският президент, това не е някакво символ-верую, не са сакрални думи, в които ще се вслушат всички. И аз мисля, че именно това дава възможност на България да бъде по-гъвкава във външната си политика. Това е и причина нашият премиер Борисов да каже, че ние искаме да продължим в някаква форма това, което беше Южен поток", посочва атакист №1 пред агенцията. 

"За съжаление тогава този проект бе прекратен, но сега има нова възможност за нас. Разбира се, от руска страна ние чухме, че за това са необходими гаранции. Това е логично, защото през 2014 г. Южен поток беше готов, обаче тук дойдоха американски сенатори и казаха - не! Това няма да стане, стоп! Сега тези сенатори ги няма в България и ние може би имаме по-свободни възможности да провеждаме собствена политика", посочва още Волен Сидеров. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във