Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров няма намерение да напуска "Обединените патриоти"

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров коментира пред журналисти, че нямал намерение да напуска коалицията "Обединени патриоти"

"Нормално, с превалявания, с променлива облачност, градушки няма да има" така Сидеров коментира определи ситуацията в т.нар. малка коалиция. Той отрече да има намерения да напуска и подчерта, че е несериозно да се коментира кой ще остава и кой не в телевизионните студия. Лидерът на "Атака" обясни, че партньорите му от коалицията били подразнени от припомнянето му, че евродепутатът Ангел Джамбазки през 2014-та година казал, че Крим е руски, а на следващата година - обратното.

Сидеров категорично отрече да изпитва завист за високите изборни резултати на ВМРО на евроизборите, но потвърди съмненията си, че вотът не е бил честен и коректен ставаше дума за принципи. Имам големи съмнения, че вотът беше честен и коректен. Отрече също така да е отправял обиди към коалиционните си партньори.

Запитан защо не стане опозиция, Сидеров отговори, че е бил в опозиция, а сега все пак нещо придвижва. "За ГЕРБ съм казвал също много критични думи, но критиките към моите коалиционни партньори са по-преки. Аз съм ги събрал, имам право като родител малко да им се поскарам", поясни той.

На шега депутатът подхвърли, че би могъл да се кандидатира за кмет на столицата и подчерта, че от "Атака" са спрели и отклонили маршрута на "Спфия прайд 2019г." и това трябва да се отчете като важно, тъй като са заявили гражданската си позиция.

За покупката на изтребители Ф-16 от САЩ, лидерът на Сидеров припомни, че американците ползват база у нас безплатно от 2006 г. и не плащат такси. "Защо, ако искаме американски самолети, не им кажем да ни подарят тези самолети. САЩ са подарявали подобни самолети на Египет, на Индонезия - на държави, които не са в НАТО. Защо на своите партньори им дерат кожата. 3 млрд. ще платим, срещу което ще получим 8 самолета, от които ползата е спорна", запита Сидеров.

Защо бедна България отваря 4 000 работни места в богата Америка, допълни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във