Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров нарече Цветанов "бивш комунист от МВР"

Представителите на "Атака" не взеха участие нито в обсъжданията, нито в гласуванията за отстраняването на Валери Жаблянов, защото това е загуба на време. Така председателят Волен Сидеров коментира вчерашния дебат по оставката на социалиста.

Сидеров разкритикува коалиционния си партньор и ръководител на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му Цветанов действал като   "координатор", който си измисля незначителни теми за дебат, вместо да се съсредоточи върху нещо важно.

"Например, закона за българския език, който сме подготвили отдавна. Промените в състава на КЕВР, които вдигнаха цената на водата. Тези теми не са важни за председателя на ГЕРБ, за него е важно да отстрани зам.-председателя на НС, защото ставало дума за народния съд. Аз по принцип много обичам бивши комунисти от МВР да разсъждават за комунизъм, социализъм и народен съд.", посочи Волен Сидеров.

Той заяви, че не влиза в сблъсък с Цветан Цветанов, защото не са на едно ниво.

"Ние сме във властта, не за да решаваме проблемите на някой олигарх и да му уредим лифти, курорти и пързалки, а сме за доходите на хората, да ги изравним.", обясни Сидеров пред БНТ.

Той изтъкна, че може да се стартират енергийни проекти, но ръководството на ГЕРБ предпочита да се занимава с философски въпроси.

Лидерът на "Атака" допълни, че е в правомощията на президента да налага вето, коментирайки действието на Радев да наложи вето на Закона за банковата несъстоятелност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във