Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров иска гей-парадите да се провеждат на Витоша

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще се срещне с гражданския комитет, който иска да издигне кандидатурата му за кмет на столицата. "Те трябва да ме убедят, че има нужда от моето явяване на местните избори за София", каза Сидеров пред журналисти в Народното събрание. Той посочи, че изявлението му може да се приема като "манифест и меморандум", но не отговори категорично дали ще се включи в изборите. 

Според него, когато позволиш да има гей-паради, трети пол, да има "родител 1 и 2" и учиш децата, че те могат да си избират пола, след това прилагаш Стратегия за детето, си паднал в "капана на джендърството". По думите му този капан се подготвя отдавна и ще влезе в Народното събрание. "Основните партии не бяха против, те си мълчаха", допълни още лидерът на "Атака". 

Той уточни, че хората, които настояват за кандидатурата му и държат на традиционното семейство, са убедени, че само Сидеров е в състояние да се справи с проблема. Борбата с гей-парадите ще бъде негов основен приоритет при евентуално участие във вота, тъй като тази тема често се омаловажавала. Идеята му е въпросните паради да се провеждат на Витоша, а не в центъра на града пред очите на децата.

Сидеров нападна евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки, тъй като подкрепил Истанбулската конвенция в Брюксел, а "тук се правил на мъж пред българските медии". Председателят на "Атака" попита защо Джамбазки цяла година "писал доноси срещу него", а сега щели да го издигат за кмет на София.

Сидеров се спря и на кандидатурата на Мая Манолова: "Аз не разбирам да си бил депутат от БСП и сега да излизаш независим. Визирам омбудсмана Манолова. Излез си от БСП. Аз съм от "Атака", учредил съм тази партия, ръководил съм я, естествено ще изляза като кандидат на "Атака".

Той за пореден път попита защо бившите му партньори - депутатите от ВМРО и НФСБ нарушават собственото си коалиционно споразумение. Поводът за това беше изказване съпредседателя на парламентарната група "Обединени патриоти" Искрен Веселинов, който твърди, че "Атака", никога не е фигурирала в името на групата. "Образува се коалиция "Обединени патриоти"- НФСБ, Атака, ВМРО и тази коалиция съставя парламентарна група, която ще се казва "Обединени патриоти- НФСБ, Атака, ВМРО. Сега как се казва групата?", настоя за отговор Сидеров. По думите му това означава, че има нарушение на споразумението, под което са се подписали Каракачанов и Валери Симеонов. Също така настоя ГЕРБ да изрази мнението си по казуса.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във