Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров е задържан за 24 часа

Волен Сидеров е задържан за 24 часа във връзка с разследването срещу него заради призива му за масово излизане на Великден. До ареста на лидера на "Атака" се стигна, след като прокуратурата го обяви за общодържавно издирване, защото вчера отказа да получи призовката си, за да бъде обвинен.

Преди около час, твърдейки че не се укрива, Сидеров е отишъл в СДВР и е бил арестуван по закона за МВР. След това ще стане ясно дали прокуратурата ще го освободи с първоначално определената гаранция от 50 000 лева или ще поиска друга ограничителна мярка.

Обвинението на общинския съветник Столичния общински съвет е зa пoдбyждaнe ĸъм нарушаване на мерките за ограничаване на разпространението на Covid-19, за което се предвижда затвор до 5 години. С година повече е наказанието, ако му бъде повдигнато обвинение за заплаха срещу полицай и прокурор, за което съобщиха вчера от държавното обвинение.

По-рано от прокуратурата съобщиха, че общинският съветник В.С. от Столичния общински съвет е обявен за общодържавно издирване.

"Във връзка с високия медиен интерес, Софийската районна прокуратура информира, че В.С., общински съветник в СОС, е обявен за общодържавно издирване. Лицето, след редовно призоваване, в качеството му на обвиняем, не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане. Обвиняемият не е открит на известните по делото адреси, което е наложило обявяването му на 15.04.2020 г. за общодържавно издирване",  пише на сайта на прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във