Банкеръ Daily

Общество и политика

Военновъздушното ни училище може да бъде сред най-добрите в света, твърди Каракачанов

Военновъздушното училище „Георги Бенковски“ да бъде сред най-добрите в света, очаква министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„Моята амбиция е след няколко години Висшето военновъздушно училище да може да се равнява на Военноморското. Успехът на Висшето военноморско училище е плод на години работа, добър екип и разбиране от страна на министерството. Надявам се така, както ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е водещо в една от класациите на най-добрите военноморски училища в света, след няколко години и ВВВУ да бъде водещо в областта на авиационното образование“, заяви министърът на церемония по награждаването на военнослужещи и цивилни служители, допринесли за развитието на военно-образователната система.

По повод 24 май, Деня на българската писменост и култура, освен наградените военнослужещи и цивилни служители, също така бяха отличени и преподаватели и експерти с принос в развитието на военно-образователната система от Военната академия „Г. С. Раковски“, Националния военен университет „Васил Левски“, Военномедицинската академия, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Каракачанов припомни, че до официалното откриване на ВВВУ „Г. Бенковски“ тази година се е стигнало след продължителна и упорита работа и отстояване на политиката на Министерството на отбраната за необходимостта от възстановяването на училището.

„Това бе плод на труда на много хора, които заслужават да бъдат отличени. С желание, хъс и любов към авиацията, те поправиха една несправедливост, направена преди 17 години – закриването на тази институция“, подчерта той.

Постоянният секретар на отбраната Антон Ластарджиев благодари от името на наградените за подкрепата от страна на политическото ръководство за развитието на военно-образователната система.

Висшето авиационно училище край Плевен обяви възможност да кандидатстване онлайн и удължи ранния прием за курсанти и за цивилни студенти до 29 май

Кандидатите могат да подават документи чрез сайта на училището в рубриките "електронно кандидатстване за курсант" и "електронно кандидатстване за студент".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във