Банкеръ Daily

Общество и политика

Военният министър обвини Ненчев за 60 млн. лв. липси в "Терем"

В "Терем" е имало 60 млн. лв. по сметките на дружеството, а сега няма нито лев и не можем да намерим къде са отишли. Питайте Ненчев къде са. Това каза служебният министър на отбраната Стефан Янев обяви пред Би Ти Ви.

По думите му в пет търговски дружества, където министерството е принципал, има ниски финансови резултати и това е налагало смяната на ръководителите им. Едно от тях било "Интендантско обслужване", където се шият униформите на армията. "На 2-3 месеца, когато трябва да обличаме служителите на армията, имаме проблем с липса на плат и хора, които да шият униформите", заяви Янев.

Той отрече да има политическа чистка в министерството, като уточни, че са уволнени двама-трима души и то заради доказани нарушения. Освен това се назначавали хора след конкурс, в който имало поставени определен тип изисквания. "Аз съм член на служебно правителство, което е съставено от експерти, а не от политически лица. Няма уволнения без ясни критерии, няма и назначения без конкурс. Говоренето за политическа чистка е несъстоятелно", добави Янев.

Той каза още, че не е член на БСП и би отговорил положително, ако президентът Румен Радев го покани да стане част от екипа му след края на мандата му като военен министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във