Банкеръ Daily

Общество и политика

Военният министър: Няма да оттегля Исмаилов

Няма да оттегля кандидатурата на Орхан Исмаилов. Това заяви военният министър Николай Ненчев пред bTV. 

Министърът имал силно желание да се срещне с Валери Симеонов днес и да обсъдят проблема, но не намерили време за това. Той се надява това да се случи утре.

„Нямам нито едно основание да оттегля кандидатурата на този достоен човек“, заяви Ненчев по адрес на Исмаилов. Той потвърди, че заместник-министърът е заявил готовност да подаде оставка, ако се наложи. По думите на Ненчев, обаче, това би било „много опасно“.

„Не би следвало да оттеглим един заместник-министър заради името му“, каза Ненчев. „Ще разберете, че той е един изключително достоен кандидат“, похвали той заместника си и посочи с какво се е занимавал досега. Исмаилов е бил и член на комисията за разкриване на досиетата, от което следва, че „той вероятно е бил проверяван стотици пъти и няма нито едно основание“.

„Не считам, че Народна партия „Свобода и достойнство“ е протурска. Работя с тях повече от 2 години“, каза още министърът на отбраната.

Ненчев е обсъдил въпроса и с премиера Бойко Борисов. „Той споделя моето мнение“, обясни той. „Ако подобни постове поставят под заплаха кабинета, това е много голяма заплаха за националната ни сигурност въобще“, заяви Ненчев. Той каза още, че ако има друго основание за смяната на Исмаилов, освен името му, то той очаква от Валери Симеонов да го убеди в това.

Facebook logo
Бъдете с нас и във