Банкеръ Daily

Общество и политика

Водният режим в Перник може да отпадне през юни

"Природата е благосклонна в последните два месеца и язовир "Студена“ се пълни с бързи темпове. Kъм днес обемът е над 14 млн. куб. м. Предстоят влажни месеци и се надявам природата да продължи да е благосклонна, за да може язовирът да стигне нужните параметри, които да позволят отмяна на режима. ВиК специалисти казват, че когато язовирът стигне 18 млн. куб. м, не е нужно да сме на воден режим. Прогнозите са добри. Може би юни месец може да отменим режима". Това каза кметът на Перник Станислав Владимиров. 

Между 700 000 и 800 000 куб. м се черпят месечно от „Студена“, приблизително същите параметри идват и от новия водопровод. 

Владимиров съобщи пред БНР, че предстои мащабна реконструкция на водопреносната мрежа. В квартал „Църква“ е подменена критичната инфраструктура. В близките дни ще започнат реконструкциите в квартал „Изток“ и в централната градска част.

Уверенията са, че до ноември най-належащите 60 км ще бъдат подменени и загубите на питейна вода ще бъдат драстично намалени. 

"Надявам се да влезем в параметри 40-45%, което е добър показател за стандартите на нашата държава", посочи още кметът на миньорския град.

Facebook logo
Бъдете с нас и във