Банкеръ Daily

Ангел Джамбазки:

Водим разговори с ГЕРБ и с други формации за съвместно явяване

Водят се разговори с няколко политически формации за съвместно явяване на предстоящите парламентарни избори - сред тях е и ГЕРБ, съобщи пред БНР Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и евродепута, и уточни, че решението предстои да се вземе:

"Разговорът ни с НФСБ е най-близък и най-важен, защото с тях сме работили добре и имаме добри резултати", подчерта той.  Евродепутатът посочи, че разговори се водят и с формацията на Петър Москов КОД.

Джамбазки коментира, че винаги преди избори се говори за съмнения за манипулации на вота и винаги след изборите това е оправдание за загубилите. Според него много неща могат да се направят по отношение на прозрачността на вота. "Предлагали сме много пъти да се направи професионална изборна администрация, но това не се прави. Другото, което трябва да се направи, са преброителни центрове, в които да се броят публично бюлетините, да се отчитат и да остават там", припомни той. 

"Протестът на "Атака" е буря в чаша вода", каза Джамбазки във връзка с днешния протест на "Атака" заради заличаването им от "Обединени патриоти". Решението беше прието от ЦИК след заявление от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов

По думите на Джамбазки не е имало как да попитат "Атака" преди да предприемат тази промяна, тъй като не са могли да ги открият. "Те търсят някакво внимание и искат нещо - действията на лидера им (Волен Сидеров - б.р.) е като по учебник", коментира зам.-председателят на ВМРО.

Facebook logo
Бъдете с нас и във