Банкеръ Daily

Общество и политика

Водим неофициални преговори за правителство, обяви Хаджигенов

Николай Хаджигенов

Водим неофициални разговори, водим ги с всички. Ние сме с нагласата да има правителство, коментира  депутатът от „Изправи се! Мутри вън!” Николай Хаджигенов.

„Ние сме избрани да свършим определена работа в Народното събрание, което означава и да съставим правителство в някакъв вид. Видяхте първите изследвания – над 60% от българите очакват да бъде съставено правителство именно от трите опозиционни партии”, каза Хаджигенов пред Нова телевизия. 

Ако от „Има такъв народ” върнат мандата и се стигне до третия мандат, Хаджигенов смята, че дори и тогава трябва да се положат максимални усилия, за да има правителство, дори и то да съществува само до края на годината.

„Избори през 2-3 месеца изискват невероятен човешки ресурс, финансов да не говорим. Това е огромен ресурс. Скептичен съм също, че в тази ситуация на хората им се ходи на избори”, коментира депутатът.

Според него при евентуални избори, патриотите ще бъдат в следващия парламент, защото ще се обединят.

Междувременно ГЕРБ прави втори опит за кабинета „Митов”. Очаква се Парламентарната група на ГЕРБ-СДС да потърси одобрение и от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”. Вчера за разговори бяха поканени депутатите от „Демократична България”, но в официална позиция те отказаха да преговарят с ГЕРБ и СДС за бъдещ кабинет.

Премиерът в оставка Бойко Борисов вече обяви, че ако не бъдат намерени допирни точки, мандатът ще бъде върнат още днес или най-късно утре. По закон следва връчването на мандат на втората политическа сила. В случая това е „Има такъв народ”. Хората на Слави Трифонов, обаче все още не са дали ясен отговор на въпроса дали ще предложат правителство.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във