Банкеръ Daily

Общество и политика

Водещи политици осъдиха долнопробния компромат срещу арх. Борислав Игнатов

Премиерът Бойко Борисов, член на ръководството на БСП и кандидати за кмет на София осъдиха долнопробния компромат срещу арх.  Борислав Игнатов - издигнат за градоначалник на столицата от "Демократична България". 

В четвъртък столичен сайт разпространи интимни лични снимки на жената до Игнатов. 

"Има граници, които не могат НИКОГА да бъдат прекрачвани – това са границите на човешкото достойнство. Опитът да се уязви един от кандидатите за кмет на София по такъв отвратителен начин, е не само недостойно, то убива смисъла от всичко, което правим. Казвам го като човек и жена! Изборите идват и заминават, но трябва да останем човеци!", коментира Йорданка Фандъкова в социалните мрежи. 

Солидарност изрази и другият основен кандидат в надпреварата в столицата - Мая Манолова: "Това е очевидната истина. Разграничаването от себе си е особено психично състояние, което бих нарекла политическа шизофрения. Солидарна съм с кандидата на "Демократична България" за мерзостта, която търпи. На мен ми се налага да правя същото и го разбирам добре. Някога се казваше, гущера си отрязал опашката. Днес е останала само опашката. Отвратена съм. Нито една власт не предполага човек да падне толкова низко".

Отношение взе и премиерът Бойко Борисов-  също в социалните мрежи. "Не приемам опитите чрез публикуването на лични снимки на едно момиче да се уязви кандидат за кмет на София. С подобни похвати се прекрачват граници, които досега не са били преминавани. Бил съм атакуван многократно по подобен начин. Не приемам такъв тип действия и категорично ги осъждам", посочи министър-председателят и лидер на ГЕРБ.

Остър бе и коментарът на депутата от БСП и член на изпълнителното бюро на партията Крум Зарков.

"Намирам за абсолютно дъно, за нетърпима мерзост, за най-долнопробно поведение, да атакуваш политическия си опонент с личните снимки на негови близки. Нито секунда няма да търпя в листата си споделящите подобни публикации, а всеки тиражиращ ги тук или в живия живот заслужава единствено презрение. На потърпевшите декларирам цялото си съчувствие и солидарност", заяви Зарков.

Прокуратурата все още не е взела отношение по случая.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във