Банкеръ Daily

Общество и политика

Водата в Хасково е една и съща през последните 50 години, заяви Делян Добрев

Водата в Хасково е една и съща през последните поне 50 години, разликата е, че преди две години по препоръка на Световната здравна организация беше намален прагът на съответния компонент на уран от 0,6 на 0,3. Забележете, това е препоръчителна норма. Това обяви бившият министър на енергетиката и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев, който е родом от Хасково и беше водач на листата на ГЕРБ в града, в студиото на Би Ти Ви.

"Пробите в Хасково винаги са били ок 0,4 – 0,5 – в рамките на нормата до преди две години, а сега вече – извън нея", обясни Добрев.

Той коментира данните, изнесени от депутата от БСП Елена Йончева, че преди месеци Басейнова дирекция е установила завишени нива на уран във водата в града.

"Пробата, за която говори Елена Йончева, е от един кладенец, а Хасково се захранва със 74 кладенеца и сондажа. Има институции, които разследват случая, и ако има виновни, ще ги намерят и ще ги накажат“, каза Делян Добрев.

Според него това е вторият случай, в който някой се опитва да създаде психоза в Хасково. Първият е бил предсказанието за унищожително земетресение на астролога Емил Лещански през 2009 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във