Банкеръ Daily

Общество и политика

Внезапно почина първият секретар на посолството ни в Москва

Първият секретар на посолството ни в руската столица Любомир Николов почина внезапно на 55-годишна възраст. Той беше и директор на Центъра на промишлеността на Република България /ЦПРБ/ в Москва.

Николов е издъхнал в нощта срещу понеделник в квартирата си, намираща се на ул. „Красний маяк“ в Москва. Там се намира жилищният блок на Центъра на промишлеността, в който са настанени служителите на администрацията на ЦПРБ, както и представители на български търговски дружества и техните семейства.

По предварителна информация, причина за кончината на дипломата е инфаркт. Очевидци разказаха, че първата линейка дошла към полунощ. До 3 часа през нощта пред блока паркирали още няколко коли на „Бърза помощ“. Очаква се тленните останки на първия секретар в близките дни да бъдат транспортирани до България, където ще бъде погребан от близките си.

Николов е роден на 5 октомври 1964 г. в София. Завършва висшето си образование в Московския институт за народно стопанство „Г.В.Плеханов” с магистърска степен по „Управление и планиране на народното стопанство”. Това става ясно от официалния сайт на центъра на промишлеността. В периода от 1987 г. до април 2017 г. е заемал редица изпълнителни и ръководни длъжности в български търговски компании в България и Русия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във